Eerste speeldag recreantencompetitie 23-24
03 december 2023

Een nieuw seizoen, een nieuwe poule indeling. Gent, vorig jaar nog in 3de en Mechelen in 4de nationale maakten de stap naar het recreantencriterium.

We openden tegen Gent dat gemiddeld 20 jaar jonger is en dat liet zich voelen. Alhoewel we in de eerste time aardig meespeelden en de schade beperkten tot 3-0, was Nieuwpoort in de 2de time op elke fase net TE: te traag, te slordig, te nonchalant en Gent profiteerde optimaal. 4 snelle counters deed Nieuwpoort naar adem happen en pas in de laatste minuut konden we een eerreddend doelpunt scoren. Eindstand 8-1.

De 2de wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar, Wase was evenwichtiger. Beide ploegen trokken het spel breed waardoor het tempo uit de wedstrijd genomen werd.

Nieuwpoort was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen maar bleef de kalmte bewaren. Een wereldgoal van Cyrilles in de allerlaatste seconde van de eerste time en een paar mooi uitgespeelde kansen zorgden ervoor dat de bordjes bij affluiten een eerlijke 6-6 score toonden.

De laatste wedstrijd tegen Mechelen met enkele ervaren rotten in de ploeg die handig (mis)gebruik maakten van de ondiepe kant, een paar voor ons nadelige beslissingen van de scheids en een foutje van de tafel in de laatste minuut bezegelde ons lot. Een nipte 6-4 nederlaag ondanks ons goed spel.

We onthouden vooral dat we als team goed samenspeelden, ondiepe baden ons ding niet zijn en we meer initiatief moeten durven nemen voor doel.

Volgende afspraak: 13 januari 2024 in Mechelen.