3de speeldag recreantencriterium
06 februari 2024

Dat de Nieuwpoortse neuzen in dezelfde richting stonden en de wil om te winnen aanwezig is bleek al tijdens de laatste trainingen. Het harde werk op dinsdag loont!

Eerste wedstrijd tegen het ervaren Wase werden we bij de start overrompeld, 3-1 aan de rust. Goed starten blijft een probleem voor de kustjongens.

De 2de time bleef Nieuwpoort rustig en hield het gelijke tred. De Wase centers kwamen niet tot scoren, het Nieuwpoorts vizier stond helaas niet scherp.
Eindstand: 6-4 voor Wase.

Wedstrijd 2 tegen Mechelen begon afwachtend en het tempo werd steeds meer opgedreven. Het brede Wase bad werd volledig ingenomen waardoor de aanvallen van beide teams weinig succesvol waren. Opnieuw waren beide teams aan elkaar gewaagd en pas in de laatste 20 seconden werd het winnend doelpunt gescoord na een mooi uitgespeelde actie. Eindstand 6-5 winst.

Tegen Gent werd de goede lijn doorgetrokken en kwamen we op voorsprong. Ook halfweg de wedstrijd stonden we nog voor, maar 2 wedstrijden zonder rust na elkaar tegen een veel jonger Gent begon zijn tol te eisen. Gent duwde door, Nieuwpoort plooide en verloor nipt met 6-5.

Volgende afspraak: 9 maart in het zwembad van Middelkerke