Seizoensthriller tot de laatste minuut
10 maart 2024

Geen enkel scenario kon de laatste reguliere speeldag van het kampioenschap zo voorspellen.

Even de feiten op een rijtje:

• Laatste speeldag heeft Nieuwpoort het thuisvoordeel
  • Nieuwpoort treedt aan met een compleet team

Bij de start van de speeldag was Gent al zeker van zijn finaleplaats, de 3 andere ploegen hadden het nog allemaal in eigen handen. Mechelen zat in een zetel met 3 punten voor op Nieuwpoort en 5 op Wase. Mechelen had aan een gelijkspel voldoende voor kwalificatie.

Eerste wedstrijd: Nieuwpoort - Mechelen en het is Mechelen die initiatief neemt en scoort de 0-1 na amper 40 seconden spelen. Het duurt 3 minuten alvorens Nieuwpoort kan tegenprikken en beide ploegen gaan rusten met een gelijke stand 2 - 2. In de 2de periode loopt Nieuwpoort 2 doelpunten uit, speelt de wedstrijd verstandig uit en wint.

en dan...Gent verliest voor het eerst dit seizoen tegen Wase en legt zo de druk hoog bij zowel Nieuwpoort als Mechelen. Alsof het nog niet genoeg is, wint Wase ook van Mechelen en nestelt het zich plots op plaats 2. Exit Nieuwpoort op dat moment en alle druk komt bij ons.

Een druk dat we niet gewoon zijn, want we spelen desastreus tegen Gent met een monsterverlies van 2 - 12. Hiermee is ook ons positief doelsaldo verloren en rest er maar 1 optie meer. De laatste wedstrijd MOET gewonnen worden tegen Wase.

Stevige peptalk voor de wedstrijd, maximale focus en een grinta als nooit tevoren was nodig in deze alles of niets wedstrijd.

Nieuwpoort begon uitgekookt en bij de eerste aanval was het reeds 1-0. Wase bleef druk zetten en nam wat meer risico en plots staat het 4-0 aan de rust.

We zijn dan al diep in de 2de helft als Wase niet doorheen de blauwe muur geraakt en Nieuwpoort op counter de 5-0 maakt. Geen kentering van de wedstrijd, Nieuwpoort gaat mooi breed spelen en laat het initiatief aan de tegenstander. Eindstand 5-3 en Nieuwpoort gaat van de exit naar de 2de plaats en kwalificeert zich zo voor de finale.

Een hele sterke collectieve prestatie van het team dat zich vanuit een verloren positie recht te krabbelen.

Volgende focus: 5 mei voor de finale in Aalst.